Ta ingen skit

Publicerad 2015-09-12 21:30:31 i

 
 
Hej hej 
 
Tv-livet fortsätter. Den här veckan har jag överträffat mig själv. Dock inte med någon teknisk medie-grej utan inom min utveckling som bilförare. Jag har kört bil från värmdö till spånga. Helt ensam. Med anvisningar från google maps. Detta innebär alltså: fyrfilig motorväg med diffusa avfarter, lastbilar bakom framför och bredvid medan jag har mobilen är klistrad mellan min vänstra hand och ratten och försöker både lyssna till gps-rösten och hålla kolla på skyltar eftersom gps-rösten mer än sällan har fel. Jag kom fram! Jag fick inte panik! En välbehövlig box är avtickad för mina framtida dagar som prod. ass. Kan köra bil i Stockholm. Check. 
 
Förutom att köra bil så har jag målat avsevärt mycket mer än vad jag gjort i hela mitt liv den här veckan. Detta har resulterat i ömma axlar, några extra fräknar och en slutsats om att jag gjorde rätt i mitt yrkesval att inte bli målare. Vi hade också kick-off i veckan, kött på restaurang och rödvin medan vi kollegor skulle leka: mordgåtan. En spännande, god och lite hetsig kväll. 
 
Idag var min första lediga lördag i staden. Vaknade onödigt tidigt, tog ett pass på gymmet, åt keso/banan-plättar, traskade runt på söder för att känna på atmosfären och gissa vilka jag såg där om inte Anders borg och hans Dominica!!!! Har ju hört att de brukar flanera runt medborgarplatsen men jag blev helt häpen när jag såg dem. (Referens: hanapee pod) Sedan åkte jag till sankt eriksplan och mötte upp hon som jag brukar kalla för "min enda vän i stockholm". Vi åt kladdkaka och catchade upp på en uteservering under en markis omsvepta i filtar och såg på medan regnet blötte ner staden. Himlen gick från vit till grå till blå till svart och sen tog jag tuben hem till mig. Nu vill jag läsa men kommer förmodligen klicka på modern family på netflix och kolla tills jag somnar. 
 
PS. I veckan har jag också fått det berättat för mig om vikten av att inte ta någon skit. Jag ska vara flexibel, lyhörd och hjälpsam men veta var gränsen går. "det är upp till dig att visa hur mycket du är värd". Älskar att jag har så snälla uppriktiga kollegor som delar med sig av sina erfarenheter. Dags att odla skinn på näsan. Ja. 
 
Imorgon spenderar jag min dagsbudget på tåg till uppsala för att träffa majzzz. Det blir mys. 
 
Då var denna vecko-uppdatering slutförd. Vi ses nästa gång.
 
Puss Puss  
 

Livet som mediemogul

Publicerad 2015-09-01 19:25:47 i Allmänt,

Hej alla fans!

Nu har jag bott i Stockholm i sex dagar. Jag bor på en mysig vindsvåning i ett radhus som har en fin liten uteplats med lummiga träd som skyddar från känslan att det faktiskt bor folk åt alla håll och kanter. Dock har jag rullgardinen nerdragen för mitt ena fönster då jag ser rakt in i huset bredvids tvsoffa. Känns som om det är en etikett-regel att ha den nere, radhus-ettikett.

I helgen hade jag Lina med mig upp och förmånligt nog finns det ju två (varför vet ej) sängar på min våning så det är gott om plats (kom och hälsa på). Vi solade, gick på festival, åt pizza, gick på rave, gick på bio och hade det allmänt *myz*. Det var skönt att inviga min stockholms-vistelse med en vän, det förhindrade jobbiga nervösa känslor för den stundade måndagen och jag kunde för det mesta slappna av och leva i nuet. Bästa "nuet-känslan" var när seinabo sey sjöng början på oskar linnros "från och med du" på popaganda. Älskar mäktiga röster, älskar låtar på svenska.

Men så blev det måndag. Buss till frihamnen och upp i hissen på magasin 5. Djupt andetag. Anmälde mig i receptionen och blev visad till min redaktion. Fick ett varmt välkomnande med namnskylt i papper vikt sådär som namnskyltarna i lågstadiet med massa blommor som projektledaren själv målat. Sen fick jag och de andra nya produktions assistenterna varsin plats, bärbar dator och jobb-mail, kändes faktiskt väldigt flashigt! (Inte ironisk) Första dagen fick vi lite uppgifter att lösa tillsammans och trots att det var första gången vi sågs så kändes mina medarbetare väldigt snälla och lätta att ha att göra med. Jag trodde att de också var praktikanter men efter ett tag framkom det att de ÄR produktions assistenter, dvs vi gör samma sak men de får betalt.. Dock är ju det till fördel för mig att om jag gör fel så är det ju för att jag är "praktikant". Alltid något! Min roll är en aning flummig men har förstått att jag ska vara något av en "fixare". Hjälpa till där det behövs, hämta det som behövs osv. Har tex storhandlat tre gånger på två dagar.

Idag jobbade vi mer i våra team om två och två och jag och min team-mate känns som ett väldigt bra team. Dock kan en känsla av hierarki visas av andra, något som jag tycker är fullständigt onödigt men kanske nödvändigt för sådana som vill klättra. I dont know. (Ogillar killar som tycker det är självklart att de ska ta mest plats och är bäst) Jag ska chilla på det ett tag. Jobbet är kul! Och om det inte var så att jag visste att jag skulle behöva köra bil i de centrala delarna av staden i övermorgon skulle jag vara lycklig. Sa jag att jag ska göra det under tidspress också? Andas. Andas. Uttryckte mina känslor om att det faktiskt kan gå åt pipsvängen men fick ett "nej det är lugnt" tillbaka. De har då sannerligen aldrig sett en stressad sara köra bil.

Summering: Allt känns bra. Alla som sitter i samma hus som mig är för det mesta under 30 och ser coola ut, "det är för att ingen över trettio vill frilansa så de jobbar på svt istället". Fortfarande oklart över vem jag skulle vilja vara av dom. To be continued.






Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela