Juli kuli

Publicerad 2014-12-23 11:12:07 i

God jul! Just nu är det kvällen före dagen med stort D men jag känner ingenting. Nog för att det är glitter här och där och julsånger på klubbarna så kan sol, blå himmel och 26+ inte vara julstämning för mig. Men vi försöker. Ska faktiskt fira jul både 24 och 25. Vi är 7 stycken som ska fira tillsammans. Den 24 blir det tysk vegetarisk jul med sallad till förrätt, pasta med gorgonzola till huvudrätt och tiramisu till efterrätt. den 25e är det först brunch med croissanter, frukt och bubbel för att senare köra nz jul dvs barbeque! Är superkul att jag har ett skojigt gäng att hänga med. 
 
Hur kul jag än ska försöka ha kommer jag ändå längta efter en stut med bregott och köttbullar, rödis, snö, gå promenad på förmiddagen och att mysa med er där hemma <3 men det är inte långt tills nästa jul!! Och jag ska ha en extra julafton när jag kommer hem med gåvor!
 
mamma jag kan inte lägga ut bilder, något hakar alltid upp sig... Men jag ska försöka igen snart! Kul att du vill åka hit, du kommer gilla det! Du och pappa kan åka runt i en husbil
 
massa julkramar på er alla! Saknar er! 

Fox, wanaka, queenstown, dunedin, invercargill, Milford sound, queenstown

Publicerad 2014-12-19 23:15:49 i Allmänt,

Nu var det ett tag sedan! Kanske pågrund av att detta har varit den hitills bästa sektionen på resan. Hälsade på Jenny i fox. Fick uppleva lite av det äkta kiwi livet. Den lokala baren som det alltid är någon de känner, tar en öl innan jobbet, under jobbet eller efter jobbet. Farmers, helikopterförare, glaciärguider, hotell jobbare eller skydive instruktörer. Det är vad man kan jobba med där. Jag gillade det. Jag gillar små ställen.

Wanaka var en härlig lugn stad belägen vid en fin sjö. Är vid en skidort så många säsongsjobbar där. Jag hade kunnat stanna. Cornelia släpade med mig på en springtur längs med sjön, finaste springturen jag någonsin tagit. Annars så gick vi på bio där vi fick sitta i en soffa istället för stol och kollade på en fransk trubadur på den irländska puben.

Var två dagar i Queenstown innan resan deep south började. Don, vår chaufför, var pensionär (66 år) och körde buss för att han ville ha något som drog han upp ut sängen på morgonen. Trevlig gubbe. I dunedin åkte vi till världens brantaste gata och efter en liten stadstur kollade vi på film. Dunedin är en studentstad och många hus hade skyltar eller text skriven över ingångarna. Typ som nationer kan jag tänka mig.

Påväg mot invercargill stoppade vi för att se sjölejon och pingviner!!!! En av de bästa dagarna men också de längsta.. I 12 timmar reste vi, inräknat alla stopp. Pingvinerna var så söta när de skuttade jämfotahopp från sten till sten. Jag vill va en pingvin. Eller ha en pingvin.

Nästa dag var det dags för Milford sound. Åkte båt i fjorden, solig dag med blå himmel fantastiskt. Vinkade hejdå till alla och stannade i Milford i tre dagar. Ett av mina bättre beslut. Paddlade kayak, tog en tur som var beskriven som "even your grandma can do this" för att den var billig och lagom lång för någon utan armmuskler. Det var jag, instruktören och ett par från Tyskland. Rätt som det var fick han ett samtal i Walkie talkin och sa "nu måste vi paddla så snabbt vi kan, kom igen" då vi kommit fram till det tänkta målet så ser vi dom: delfiner!! När man nästan är i jämnhöjd med vattenytan och ser delfiner plumsa upp runt omkring, det är fantastiskt! Han sa att det händer ungefär 1gång i månaden och aldrig på den turen vi hade. Vi hade extremt flyt! Sista dagen gick jag på hike med två killar jag träffat till lake marian. Tror jag hade vätskebrist pga att solen är så jäkla stark här så vägen upp var ett helvete. Men väl där uppe var det magiskt. Så värt det. En glaciärsjö omringad av berg.

Tillbaka i queenstown har jag hängt med kompisar, chillat och gått ut. Det är vad man gör här. 4 dagar kvar till julafton. 9 dagar kvar i nya Zeeland. Shit.

Puss och kram på er!!!!!

kaiteriteri westport Franz Josef

Publicerad 2014-12-04 22:31:16 i

Är på södra halvön vilken hittills trumfar nordön med höga kort. Kaiteriteri var en liten liten ort nära Abel tasman national park. Abel tasman var en holländsk man som var den första att se nya zeeland på 1600 talet. Han skickade in några killar för att kolla läget men de blev tragiskt nog dödade av maori pga dålig kommunikation. Då blev han skrajsen och åkte hem. Ändå har han fått en nationalpark uppkallad efter sig.James Cook kom några hundra år senare och blev den officiella upptäckaren av det avlånga landet. I alla fall,  Jag fick åka vattentaxi till parken, vada in till en strand och sedan gå fem timmar till en annan strand där de hämtade upp mig. En mysig tur. Mysigt var det också att dricka vin med trevliga människor på stranden tills det blev så kallt att jag fick kura ihop mig i en sovsäck. Har också fått se en stackars liten pingvin i en grotta, helt ensam var den. Ville ta med den hem, lägga den tillrätta under en täcke och klappa den på huvudet tills den somnade. Men det gick ju inte. Istället plockade vi musslor som satt fast på stenarna. Kokade dem i vitt vin och vatten. Åt med makaroner och vitlöksås. Min första egen fångade måltid! Vilken jägare!!
 
Westport var en liten skitstad. Men vi gick på världens finaste promenad längs kusten, som avslutades med en brasa och grillade marshmallows. Hostelet var hur bra som helst, åtta bädds rum med soffa TV och både DVD och VHS spelare. Nu är jag i Franz Josef där man kan åka helikopter upp till glaciären och gå på en tre timmars tur på isen. Det skulle jasg ha gjort.men molnen är i vägen så helikoptrarna får inte starta. Typiskt. Men cest la vie, man ska inte vara butter. Jag är ju i nya Zeeland. Tycker dock synd om dem som åkt hit för att det så gärna ville göra detta och inte har tid att vänta på att vädergudarna ska bli snälla igen. Dom kan få vara buttra ett tag.
 
Hade en diskussion med en tjej vid pizzabuffen igår. Vi pratade om hur det är att resa själv. Det var så skönt att få mina känslor bekräftade. Att det är så kul att träffa så mycket människor men att man ibland känner sig som ensammast i världen och bara vill ha sina nära och kärs runt sig nu.för så är det. Ibland är jag on the top if the world, skrattar hur mycket som helst och tänker inte på tid och rum. Ibland känner jag att jag är i helt fel sammanhang, har ingen som förstår mig och bara önskar att någon jag känner vore här. Men the highs slår the lows, och det är bra. Hängde med ett tjej gäng som jag kände mig som en awkward turtle i men på något sätt hängde jag kvar tills jag kom på att jag inte alls var tvungen att va med dom. Då hängde jag med några andra och det blev hur bra som helst. Jag har alltid vetat att det räcker att bara vara Sara, men nu inser jag det verkligen, för det finns alltid dom som vill vad vara med Sara, och om dom inte vill det är det deras förlust. Snap snap.
 
 
Imorgon åker jag till fox, 20 min härifrån, och hälsar på Jenny som jobbar där. Det ska bli kuligt! Fungerar fortfarande inte att infoga bilder... Ska göra en hel bildserie när det fungerar.. Puss och kram!!!!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela