Introduction week

Publicerad 2014-03-06 19:13:18 i

Idag avr sista dagen på Nespresso Assasment Center som de vill kalla det. Vi har varit sex stycken nya kaffespecialister, tre som ska jobba i supplychain, tre nya i BTB, och en ny controller. Det är alltid så kul med en sådan sammansättning av människor. Vuxna och några snart-vuxna. 32-åriga christoffer som bor på vinderen skrattade lika högt som mig när "spermodermen" förklarades. Det var kul.
 
En informationsrik vecka som varit superkul! Fördomen att Nespresso ska vara posh och nedlåtande är helt bortblåst. Trevliga, artiga och framförallt genuina människor i hela företaget - precis som vi ska vara i butiken. Nespresso är verkligen en hel värld. Vi har fått lektioner från bland annat den HER-ansvariga, den ekonomiansvariga, HRansvariga, BTB-ansvariga, BTC-ansvariga, blablabla osv osv.onödig information till viss grad, men ändå kul att fått veta så mycket om Nespresso och Nestlé.
 
Roligast att lära sig är det som jag själv kommer att ha använding för. Klädkoder och små principer som att peka med handen istället för fingret tycker jag är intressant. Tror vissa skulle irritera sig på så många regler, jag gillar att det finns en mall - jag vet exakt hur jag ska bete mig. Som att gå in i en karaktär när uniformen kommer på.
 
Har även pratat mycket om sättet man ska prata på och hur viktigt det är att känna starkt för det man säger. Om man inte verkligen tror på det man säger tror inte någon annan på det heller. Går inte att luras. Det har alltid varit mitt problem när jag har sålt förutDärför har vi under det senaste dagarna fått förstå att Nespresso har den bästa kaffen i hela världen.
 
Vi har gått igenom allt, och då menar jag ALLT som har med kaffe-processen att göra. Jag har tur som kan jämföra med mina tidigare erfarenheter som barista. Jag är övertygad om att Nespresso har den bästa kaffen i hela världen, faktiskt. Så detta kommer gå bra!!!
 
Imorgon ska vi få se hur det går till i butiken. Sehr spannend!!!!
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela