Ingen som helst ångest

Publicerad 2014-02-27 22:28:49 i

Förra året på min födelsedag fick jag jamåhonleva på morgonen, ett par pyjamasbyxor från indien och bruncharnas brunch av Miss Fredriksson. Sen shoppade jag, på rean.  Aldrig i hela mitt liv trodde jag att nästa födelsedag skulle firas i Oslo igen.
 
Och återigen måste jag reflektera över mitt forna jag:
 
Förra året vid denna tidpunkt krisade jag något enormt. Att bo hemifrån med ett "vanligt" liv för första gången, och inte få en direkt bestämt roll i samhället tog hårt på mig vilket resulterade i sämre självbild än vad jag nästan någonsin haft. Är jag verkligen rolig att umgås med? Är jag bra på nåt? Vem är jag i livet? Är jag värd att tycka om? Så jag förminskade mig själv i de flesta situationer. Krisarnas kris.
 
Nu är jag kvar på samma ställe men en helt annanstans.
 
Det här året har jag vuxit. Det var det här året jag behövde. Det är på den här "resan" jag har funnit mig själv. Utan perspektiv men också med, för jag har förflyttat mig på mark och i tankar. Det här året har jag verkligen blivit jag. Och tycker själv att det är fantastiskt att vara jag. Och om man inte gillar det, då är man inte värd att vara hos mig. Sådant som jag alltid trott att jag varit, men först nu känner jag det, påriktigt. Och det är så skönt.
 
Det känns inte så jobbigt att bli 22.
 
22 blir en ny vardag. Nya människor. Ett stopp längre på tunnelbanan. Det blir spännande det här.
 
Sara 22 år bor i Oslo.
 
(asså whattttt tänker 19åriga Sara som fan aldrig skulle bo i Oslo utan som sa att hon skulle fira sin 21 års dag i USA och börja plugga vid 22, aint gonna happennnn)
 
 

Februari, du är bättre nu

Publicerad 2014-02-04 19:22:21 i

 
Här är vi, jag och min sambo. I vårt kök. Här bor vi, för max 8.000 NOK var i månaden. Minst 7.000. Det svider lite i fickorna, ja, men det är sååååååååå värt det. Min rotlösa ungdom är över, jag uppskattar lugnet och tryggheten som fan!!! 
 
Sedan bor vi ju i ett såkallat "dåligt" område. Om jag inte ska vara PK-tjejen kan vi kalla det invandrarområde, ja. Inget negativt än så länge! Och vi har Olsos politihus längst ner på gatan. *safegirls*
 
Badrummet är mitt favoritrum med golvvärme och kakel. Jag är på ett hotell varje morgon när jag sminkar mig. Jag badar fotbad liggandes i soffan varje dag efter jobbet, kollandes på MTV. Mitt rum är till och med för stort för mig. DET ÄR LYX!! Svensk-i-Oslo- lyx.
 
Mitt liv kommer också förändras från och med marsmånad. Inte bara att jag blir 22, jag blir även kaffe-expert på Nespresso. Med månadslön. Kaaachiiiinngggggggg.
 
Sista tiden på krohgs blir bittersweet. Jag älskar ju det stället. Men nu kan jag gå dit för att njuta av atmosfären, inte för att jobba. Islatte varje dag från och med nu! Hoppas jag blir less så jag slipper sakna.
 
Vi hade inflyttningsfest i helgen. Fick presenter. På morgonen såg vi att presenterna var borta. En soptunna hamnade i tvättmaskinen, någon hävde ur sig till handfatet, öl sprutades över väggarna och ett fotografi försvann. Vill man ha kult får man tåla att det blir fult. Nytt ordspråk ala moi. 
 
 
Cheers
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela