Ännu mer bilder! Random selection nz!

Publicerad 2015-01-23 02:17:00 i

 
































Äntligen kan jag publicera lite bilder! Nya Zeeland i det stora hela. Fantastiskt land. Åker gärna tillbaka. Vill köra bil överallt, gå på vandringar och bo i stugor.

Puss puss 

Grampians och great ocean road!

Publicerad 2015-01-23 01:34:51 i

Så jag flyttade in till staden. The nunnery är ett av de bästa hostelen jag bott på, gratis frukost, högt i tak och mysig bakgård. Efter en vecka där så hyrde jag och Nina (hon som jag hoppar med på bilden nedanför)  en campervan för att besöka grampians national park och den omtalade körsträckan great ocean road. 
 
här kör man alltså på vänster sida. Fel sida. Finns faktiskt skyltar uppsatta längs vägarna: we drive on the left side in australia! Så att ingen ska glömma bort sig. Det gick bra att köra och jag kom på att jag faktiskt tucker det är ganska kul att köra bil. 
 
På vår vår första camping stog det några obrydda kängurus och åt gräs när vi kom Dit. Bara sådär. Andra dagen tog vi en avstickare från huvudvägen  för att spana upp i träden efter koalas. Såg 5-6 stycken fluffiga små saker, koalas är ett sådant djur jag knappt fattar att det finns påriktigt, en sådan söt skapelse. 
 
Annars så så har vi sett de tolv apostlarna och fina stränder. Dock med långbyxor och långärmat. Varför har vi blivit lurade att tro att det är så varmt här?? Fast igår hade vi 30 grader
Och det var alldeles för varmt!! Konstigt väder. jag befann mig på australian open och svettades sönder. Fick gå in till aircondition stup i kvarten. Stackars spelare.
 
på söndag (nu är det fredag och syster Ninas födelsedag!!!woho!!) åker jag och tysk Nina till outbacken och uluru, ska sova i tält osv. Spännande spännande. 
 
Saknar er alla!!! kramisar!! 
 
 
 
 

action

Publicerad 2015-01-12 03:00:20 i

 
 
Antligen fungerar det att ladda upp bilder! Tack Victoria state library. Ska komma tillbaka snart och ladda upp fler bi
 

action

Publicerad 2015-01-12 02:59:37 i

 
 
Antligen fungerar det att ladda upp bilder! Tack Victoria state library. Ska komma tillbaka snart och ladda upp fler bilder till er :)
 

Melbourne

Publicerad 2015-01-08 04:43:10 i

Hej hej hej 
 
Nu har jag varit har i tio dagar. Tio dagar som har kants som en evighet. Har till och med fatt en slags rutin. Vaknar, smorjer in kroppen med solskyddsfaktor 50, ater grot, gar ner till stranden, inser att det ar for varmt for att leva, gar till biblioteket for airconditioning och dator och sedan gar jag hem och ater. Det ar for varmt har, alldeles for varmt, sa varmt att man inte vill ta ett djupt andetag. idag ar jag bakis sa da ar det annu varre.... Dock ska det vara regn och mulet i fem dagar framat och det ar jag nastan glad for..
 
Har fixat australienskt mobilnummer, tax file nr och bankkort. Anvander min bibliotekstid till att skriva CV. styr upp livet lite for mycket. langtar tills tysk-nina kommer och vi aker pa road trip till adelaide! Hyra bil, vaxla med fel hand och kora pa fel sida. Hur ska det ga??? Hoppas att branderna lugnar ner sig tills dess ocksa.
 
I overmorgon flyttar jag in till staden, ska bli kul med miljoombyte. Melbourne ar en spannande stad, jag vill upptacka varenda liten krok. Hittills har jag varit i centrum och richmond. Det ar sadan hipsterkansla overallt, slitet men omgjort till mysigt eller nybyggt med precis ratt touch. I richmond var jag pa corner hotel och sag George Ezra. Hade hoppats att han skulle bjuda ut mig pa date efterat men han bara stack.. Han var jattebra iallafall!! En av de basta konserterna jag varit pa, jag gillar mindre konserter, mysigt och intimt.  
 
Kramelioooooo

Lake tekapo christchurch Melbourneeeeee

Publicerad 2015-01-02 07:56:45 i Allmänt,

Hej och gott nytt år!!!

Mina sista dagar spenderades först i ett soligt lake tekapo på en stenstrand som påminde om Sverige och sedan i christchurch, den förstörda staden. Jordbävningar två år på raken som förstörde 70% av innerstadens hus. Själva centrum är cirka 30 st containrar i olika färger som man gjort till butiker. Om fem år ska staden vara nybyggd och världens modernaste stad. Det skulle jag vilka se.

Flygresan till auckland gick bra men vid incheckningen där så fanns inte min biljett registrerad, varken den gamla eller efter ombokningen. Fick gå till kundcenteret och damen bakom disken konstaterade att det blivit fel när jag ombokade och att internet transaktionen inte tagit betalt för själva ombokningen. Och vad kostar den då? Några hundra dollar.... Svarade hon. Dom tur var kunde hon sätta mig på ett tidigare plan för bara 100 dollar extra. Dock väldigt irriterande och jag ska skriva ett klagobrev så fort jag orkar..

Kom fram till Australien den 29:e. Det första jag såg från flygbuss fönstret var 50 kängurus på en åker. Det är varmare i luften här, Kanarieöarna luft i stället för nya zeelands friska Sverige luft. Semester luft. Dock har det tagit tre dagar för vädret att bli till strandväder och kvällarna här är kalla, hur varmt det än är på dagen.
Jag bor på ett hostel i st kilda en förort till melbourne, 20 min in med yran 1,5-2,5 om man går, beror på vilken stadsdel man vill till (jag har provat) det här känns som en semesterort med stränder cafer tivoli och glassstånd. Och det är ju semester och sommar nu. Så allt är fullsmackat hela tiden! På hostelet bor det mest människor som jobbar och därför bor här i månader. Är ett väldigt chill ställe men de flesta är upptagna med sitt eller med varandra. Ska bo här tills den 10e och sen kanske byta till ett hostel i centrum. Det jag saknar här är folk som vill hotta på saker inte bara dricka öl och röka.

Ska ta vara på tiden och fixa allt som jag måste fixa! Tax filé nr, mobil nr, bankkort, bil till ocean road, kanske rsa. Börjar på måndag 😉😉😉

Den 14 kommer Nina från Tyskland hit och den 16:e åker vi på roadtrip. Efter det hamnar jag nog i Perth hos några bekanta ansikten 😊😊 (jag som inte skulle planera....) det känns kult!!

Puss och kram hoppas att ni firat in det nya året bra! Jag hängde med några tyskar i ett stort hus som påminde mig om att jag aldrig aldrig vill bo i ett sådant kollektiv igen...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela