Perthect

Publicerad 2015-02-25 09:49:47 i

Har det bra här i min lilla bubbla. Känns så hemma här med mina vännsingar, ett behövligt stopp på vägen. Tryggt och fridfullt. Jobbet går helt okej, denna vecka fick jag dock 12 timmar istället för 30+ som innan... Ofrivillig ledighet. Jag och Emma tog tillfället i akt och åkte ut till Rotnest Island i tisdags. En bilfri semesterö 30 min från Perth, vita mjuka sandstränder och kristallklart vatten. Var riktigt kul att cykla också! När jag tänker efter har jag nog inte cyklat på ett och ett halvt år. Att något så simpelt som att rulla i en nedförsbacke kan kännas så lyckligt. Om det inte vore för att en biljett kostar mellan 400-500 SEK skulle jag vilja åka dit så ofta jag kan. Dessutom bor det quokkas som är ett av de sötaste djuren som finns!! 

Nästa måndag blir jag 23, blir kanske ett ångestrelaterat inlägg innan dess










Uluru, kings canyon, alice springs och PERTH

Publicerad 2015-02-08 13:36:28 i

Att vara i mitten av Australien var en upplevelse i sig. Röd sand, röda stenar, för jäkla varmt och hur mycket flugor som helst!! Det var en upplevelse väl värt pengarna även om vår guide var en aning oengagerad. Jag trodde det mesta skulle vara platt och det var det, förutom de formationerna av sten som ploppade upp lite här och var - uluru, kata tjuta och kings Canyon. Riktigt häftigt med ett landskap som är den totala motsatsen mot allt vad jag är van vid. Och vi sov utomhus. Vi sov utomhus där det finns skorpioner, ormar och dingos. Men det tänkte jag inte på då, och det var väl tur det..
 
Torsdagen den 29 Januari anlände jag till Perth och tjejerna på Williamstreet i Beckenham. (Williamstreet heter en av huvudgatorna i centrum också men det tar oss 16 minuter med tåget in till city, det är inte så pjåkigt faktiskt). Här bor de, och nu mera också jag, i ett maffigt sjuttiotalshus med heltäckningsmatta som inte kan ha bytt interiör sedan dess första beboende. Vardagsrummet har en bar, en stor härlig soffa i guldbajsbrunt, det finns ett uterum med trädgård och badrummet är helkaklat. Jag mår som en prins!!! Att ha ett eget rum utan någon som sover över eller under mig, bara det är lyx nu för tiden.
 
Tillät mig själv att inte oroa mig för jobb osv tills veckostarten så under helgen så umgicks vi, drack hemmagjorda kaffedrinkar (dock på pulverkaffe, saknar min lilla maskin) och de tog mig ut för att se Perth. Perth har innan blivit så trashtalkat i min närvao så att jag är sjukt positivt överraskad!! Det är inte alls bara höghus utan känsla, det är mysiga cafeer och hipster-barer är också!! Dock känns det inte alls som en pulserande storstad mer lantiskänsla av någon konstig anledning. Northbridge är mitt favvo-område än så länge.
 
Och ja. Jobb. Gav mig ut på staden med emma för att lämna ut CV. När jag kom hem svarade jag på en annons. Dagen efter gick jag på intervju. Dagen efter det provjobbade jag och efter fyra timmar av att grilla mackor (inte göra kaffe som jag trodde) så hade jag jobb. Dock har jag blivit erbjuden ännu ett jobb som jag ska provjobba på imorgon, och får börja direkt om dom gillar mig. ett cafe mitt i stan.... Hatar att vara i en situation man måste göra någon besviken, egentligen borde jag jubla- två jobb att välja mellan! Kan ta det som känns bäst. 4 dagar i veckan 1,5 timme bort eller 6 dagar i veckan inkl lör sön en halvtimma bort. Tricky tricky!!
 
 
Tre dagar av jobb har gett tillbaka känslan av självförverkligande igen. Så skönt att göra nytta. En ledig dag blir så mycket mer när dess värde står mot upptagna dagar istället för en rad av samma samma samma. Man behöver göra saker för att må bra.
 
Det var väl allt jag hade att säga för idag. Eller nej. Behöver ordbajsa lite till. Jag längtar efter hösten, jag längtar efter att börja ett nytt liv i en svensk mellanmjölks-stad och jag blir sur på mig själv för att jag känner så redan nu, nu när jag är på andra sidan jorden och försöker uppskatta solen och äventyret. Jag behöver struktur och strävan snart. Att vilja bli något, att ge allt på något istället för att bara vara. Och jag har ju längtat efter att känna såhär ända sedan jag slutade gymnasiet, att vilja gå i skolan igen. Så jag borde vara glad för det. Men vad ska det bli av mig då?? Har kanske kommit fram till att en viss utbildning är en för dyr investering om jag inte ens är säker på att det är mitt kall. Har kanske kommit fram till att jag i alla fall vill börja med ett program på ett universitet för att bygga en grund. Eller kanske bara en kurs för att känna av?
 
Och mitt i detta framtidstänk vill jag göra de nästa sex månaderna till något fantastiskt. Jag är själv ute i världen och kan göra exakt vad jag vill. En mening jag förmodligen aldrig kommer att kunna skriva igen. Tips någon?? Finns för mycket att göra för att kunna välja ut och tänka klart, sex månader är för mycket och för lite på samma gång. Ska jag åka till Thailand och leva svenne-lyx? Ska jag stanna i Australien och jobba hela tiden? Ska jag våga åka till sydamerika?
 
Vi får se. Ska iallfall vara i Perth till sista mars då vi måste flytta ur älsklingshuset. Sen får vi se.
 
Puss och kram saknar er
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela