det här med styckeindelning fungerar ej

Publicerad 2011-08-31 21:57:40 i Allmänt,

Kära vänner, en till vän har anlänt! Vi aupairer ska vara vänner, så alla är vänner innan första gången man träffas. Så är det. Det är bra.
Idag har jag skjutsat barnen till skolan, powerwalkat med pauuuuuuiiieeeee, åkt till skolan, haft playdate och försökt att dricka en öl. Jaja!
JÄVLA SARA KAN DU SVARA PÅ CHATTEN NÅGON GÅNG VA

bild till mor

Publicerad 2011-08-30 10:59:14 i Allmänt,

Idag har jag och paulina ätit frukost det lantliga ekologiska franska stället. Olika bröd med marmelad och vit chokladgegga, underbar skummig belgisk varm choklad och den godaste nypressade apelsinjuicen jag någonsin druckit!! Hundra pix men lätt värt det, bara det inte blir en vana...

ÅH BLIR LESS PÅ MIG SJÄLV

Publicerad 2011-08-29 19:10:21 i Allmänt,

Men mitt liv är ju så intressant att det här nu blir mitt tredje (!!!) inlägg för idag. Och idag som för tre år sedan var
första dagen på gymnasiet! Det kan man läsa om på denna häftiga blogg i augusti 2008. Jesus amalia.  
Istället för att börja gymnasiet har jag bland annat gått till något som heter kommunhuset där de har något som heter foreigners office där alla utlänningar som jag måste registrera sig. För att få registrera mig måste jag, som ni ser nedan, ha med mig ett utdrag från swedish tax agency, mitt pass, nytagna passbilder, kontrakt på var jag jobbar och bevis på att jag ska plugga. Dessutom fick jag idag efter 30 minuters väntan veta att mina arbetsgivare måste fylla i två formulär och att jag sedan måste ta med mig deras pass och de tre senaste typ papperna på deras utbetalning av lön. Jesus Amalia.

wtf

Publicerad 2011-08-29 14:38:44 i Allmänt,

Hur ska jag kunna göra styckeindelning, trycker enter tusen gånger men ändå sitter raderna ihop!! Ska man koda något?? Hanna?? Julle??

dimanche

Publicerad 2011-08-29 14:36:31 i Allmänt,

Igår var det en marknad här i waterloo, bilvägen var avstängd, massa loppisar i parken, affärerna som alltid är stängda på söndagar var öppna och vagnar med mat överallt! Riktigt mysigt att bara strosa runt. Jag gillar ju som ni vet att kolla på gamla saker.
Vad jag reagerade på var att det såldes cocktails överallt, sprit sprit spritmitt på dan mitt bland alla barn. Åh vad svensk jag är. När vi var i bryssel var det även jättemycket folk överallt i hela staden som satt lite varstans och förtärde alkohol, det är nog inte förbjudet som i det lilla landet lagom. Åh moraltant varning on me. Cant help it. Måste skita ner mig lite snart. Här får nog en fjortonåring köpa likör på delhaize (jag kallar den hitleraffären då loggan är ett lejon svart och röd och har heize en blandning av heisse och heil i namnet, åh min gud tänkte jag) Skönt för dem.
Gillar att ta kort när hon inte vet om det. Vi drack smoothie.

Löppisar

Bruxelles

Publicerad 2011-08-28 10:44:12 i Allmänt,

På min iffe kan man ju vända så att man tar kort på sig själv åt fel håll, här trodde några gubbar som drack öl att vi i väldigt oblygt tog kort på dem och skrattade ihjäl oss! Kul för dom
Annars var första trippen till huvudstaden en aning förvirrande, men tillslut hittade vi dit vi ville och även tillbaka till stationen. Vi blev rekommenderade till att äta våfflor, och my god vad gott det var!! Banan choklad och grädde!! Shoppade en aning, irrade mest runt och åt nog större delen av tiden. Som det ska vara alltså!
Gav nog en crackhoe 2 euro "till tåget hem" men hon vände på klacken och gick åt motsatt håll. Ack ack det sved. Drabbades av skuldkänslor då jag  nyss gått ifrån världens sötaste lillkille som bad om pengar då han egentligen ska springa omkring i en skog och leka. Ville grina.
AAh var trött och kissnödig när jag kom hem, somnade gott.

visst är det kul att jag bloggar så mycket

Publicerad 2011-08-26 11:56:21 i Allmänt,

Igår skulle jag åka till GLTT, skolan där jag ska läsa franska, men trots GPS var den omöjlig att hitta! När Svennis sa "Du har nu nått din destination, du har kommit! Fram alltså..." Så stod jag mitt i ett villakvarter. Visserligen hade jag sett skyltar men de ledde ingenstans! Halvpanik med en halvtimma kvar av inskrivningstiden ringde jag för hjälp och frågade folk på gatan. Tillslut hamnade jag rätt! Vilken lycka!! Tio minuter kvar! Flåsande öppnade jag dörren och möttes av en hundrameters kö av gubbar och gummor. Allt gick bra ändå men när alla papper skulle fyllas i kände jag mig som kusinen från landet som inte fattar allting riktigt lika bra som alla andra. En hubbabubbatjej kände jag mig som, en hubbabubbatjej med jensshorts fast det är kallt som inte kan ett ord franska, skandal.

Tisdagar 08.45-12 Fredagar 08.45-12 ska jag alltså ha nybörjarfranska från och med den 6 september, för er som undrade.

Idag har jag varit på prommis med min enda vän här (hehe) och sedan började det regna så jag var tvungen att gå och köpa massa godis som kompensation. Hittade choklad med banansmak!! Toppade inte förväntningarna men helt okej! saknar bananaskids, kanske finns på något annat ställe. Nu ska jag kolla på trainspotting och ha fredagsmys för mig själv och vara lite nervös för städarna kommer snart. Ikväll ska vi äta pizza och sen ska jag på bio med Paulina!! Imorgon åker vi till Bryssel, spannend!!

xoxo/ fluffy honey sugar candy bubbelgum

fick lön idag

Publicerad 2011-08-25 14:39:17 i Allmänt,

Idag fick jag sovmorgon!! Sov till tio, åt ett ägg och en macka, gick min vanliga runda fast åt andra hållet (rutiner redan oh my lord) solade lite på gården åt lunch och duschade. Ja livet är hårt. Hinner till och med raka benen, lyx!! Sedan kom Josefin hem och jag fick the phone jag ska ha till mitt belgiska nummer! 0471-706653, om någon vill ringa mig så ring på det numret istället för mitt svenska, det blir mucho billigare! Nu ska jag snart hämta ett barn. l8rs
varför står det datum längst ner på bilden?? Förstör hela känslan.....

LOUD FAST RAMONES

Publicerad 2011-08-24 17:11:32 i Allmänt,

Lagade mat till barnen idag och de klagade inte!! win
Har fått extrajobb som hundwalkare på måndagar och tisdagar, till en picco eller picko eler pikko vet inte riktigt! Men han är som en nallebjörn! bufflig och gosig! Som mig!
Här är en av alla de äckliga sniglarna som man kliver på överallt

Dag 4

Publicerad 2011-08-23 12:11:47 i Allmänt,

Heeeeeeeejejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Igår bjöd Josefin mig på lunch på ett jättemysigt ställe som hette något krångligt franskt men som var jättegott!! Fixade belgiskt phonenumber, visade runt i "stan" osv. Det finns till och med bio här!!

Börjar inse hur mycket tid jag har för att göra ingenting. Idag efter att jag lämnat barnen på skolan 08.15 har jag hunnit äta frukost, motionera(tills det började spöregna och jag spurtade hem) duscha, göra chokladglasyr, kolla på en halv film, fila fötterna, och nu, ja nu gör jag ingenting fram tills klockan 15. Skönt!!!!!

OCH VET NI!! JAG HAR TRÄFFAT EN KOMPIS KUL VA HIHI VI SKA ÅKA TILL BRYSSEL PÅ LÖRDAG HIHI

Avenue de l'Automne

Publicerad 2011-08-21 21:35:44 i Allmänt,

Ett dygn och några timmar har jag varit här nu och är riktigt imponerad av hur fort jag anpassar mig!
Dock fasar jag för att köra bil själv sedan. De är så snälla och har åkt med mig och visat en massa gator och bra ställen att veta vägen till men alla gator ser likadana ut och jag vet aldrig var jag är! kan inte beskriva hur lycklig jag är av att jag är född i denna tid då GPS finns!!! Kommer förmodligen rädda livet på mig framöver. Men trafiken här är lite speciell också, lite oförutsägbar, blir lite skraj men det går nog snart över. Förutom att övningsköra har vi idag även haft fotbollsmatch, disco och lady gaga-show. Imorgon är första dagen i skolan efter sommarlovet för barnen och Josefin ska hjälpa mig att fixa massa saker på dagen.

Nu ska jag knäppa på en film och sedan sova, nattz 

(gudanes vilket ospeciellt inlägg detta blev,mennn plz dont hate on me)

woahwoahwoah waterloo

Publicerad 2011-08-20 22:14:07 i Allmänt,

Hej alla fanz! Detta är nu den officiella aupairbloggen, belgienbloggen, waterloobloggen, brysselbloggen, inte i östersundbloggen osv. Jag rapporterar direkt på plats. Just nu i min säng. I mitt aupairrum. När aupair-rummets dörr är stängd får ingen gå in.

Det känns bra. Jag längtar inte hem. Jag har klarat av att åka tåg, bo på hotell, flyga flyg och byta flyg HELT SJÄLV for the first time. Kanske låter simpelt men tänk vad mycket som kunde gå snett! And it didnt! wiha

Har blivit bjuden på middag och informerats och haft det mycket trevligt! Men lite vin bidrog till en liten huvudvärk och fastän nacken får hjälp av kudden så orkar jag inte hålla den uppe länge till. Imorgon ska jag följa på powerwalk dvs se motionsslingan som jag vill motionera i och sen visas runt på massa ställen! Det ska bli spännande.

igår såg jag ljuset (men hade inget internet och var för snål för att köpa så kunde inte blogga då)



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela