schönste zeit

Publicerad 2013-07-15 17:25:00 i

Jobbet är ju mitt liv nu för tiden.. Så såklart måste jag skriva om det. Det här är ju faktiskt mitt första "riktiga" heltidsjobb. Sommarjobb har ju en tidsram att följa och man vet att det snart är över och min aupairtid var ju bara lek har jag insett nu i efterhand. Nu kan jag jobba forever and ever enda tills jag kommer säga upp mig. Oj oj.
 
Iallafall kom ett par från Ryssland tillbaka för tredje (!!) gången idag på en vecka. "You have the best coffee in the whole city, like italian, and you are the best" eller för att citera korrekt " You have best coffe in city like italian and you best". Sedan imponerade jag med mina stora kunskaper i ryska när jag sa "prevet menjasavot Sara". Fick applåder och ett glädjetjut av tanten. MEN dom har inte dricksat någon gång.... Visst det är kul med komplimanger men jag gillar pengar!! *krösus sork* . Alla ryssar är väl rika, dricker champange och äter kaviar???
 
Som om det inte var nog med det så berömdes jag av en till man. Han sa " Den bästa frappén jag någonsin druckit". Fast på norska då.
 
Åh så det värmer i arbetarsjälen.
 
Och idag är det löning. Spritter i kroppen. Ska snart kolla kontot. Och föra över till svenska sparkontot som heter USA/AUSSI/THAIDONTTOUCH. Ingen bättre känsla än känslan när man ser hur siffrorna stiger där. *Krösus igen* Men what can I say, jeg vill reise å ha de göy!
 
Tror jag. Att resa är lite som att fly, och att gå utan rutiner för en längre tid kan göra att livet känns meningslöst. Jag vill fly, jag vill se nya platser, prata med människor som inte varit med om samma saker som jag, not have a care in the world osv.
 
Men inte för länge.
 
Det känns i mig. Att det är dags att ta tag i det snart. Livet. Snart. Men inte än.
 
Och pågrund av en blogg jag kom över av en slump (hehe vem försöker jag lura jag googlade såklart "berlin blogg") så känns tysklands huvudstad som en fin dröm till nästa sommar. Men innan dess finns planer också. Massa planer, ostrukturerat men som vill bli planerat. Jadå.
 
Huvudoya. Nytt favvis.
 
 
 

jämtland

Publicerad 2013-07-12 16:37:09 i Allmänt,

Hallå hallååå

Är extremt lugnt på jobbet sådana här dagar med strålande sol, eller ja sommar över huvud taget. Skulle kunna äta hela dagarna jämfört med vanliga dagar då man ibland får vänta tills man slutat. Men det gör jag inte. Eller... Hehe. Idag hade jag en kund som dels hade med sig extra lätt lättmjölk som han ville ha islatte på och som dels gav mig en lektion i jämtlands historia! Vi har tydligen ha haft egna lagar osv några hundra år tillbaka. Det skall man väl veta om man bor där? Vet alla andra det? Han var också mycket faschinerad av vårt storsting som var ett av de äldsta i världen? Han frågade om jag visste varifrån ordet "jämtland" kom från. Det visste jag inte. Blir förbryllad över hur lite jag kan om mitt ursprung. MEN jag berättade om presidenten och sur-jämtar. Det var kult tyckte han. Doktorand i historia tydligen. För gammal för att vara nyutbildad egentligen? Det måste tagit lång tid.

Hur som haver, det var allt som var intressant idag

Bild from tha last weekenD med mina romsizz

snart fem år i arkivet

Publicerad 2013-07-06 17:43:29 i Allmänt,

Inte mycket som sker här inte! Fast i livet sker det helt okej saker. Tar hand om kaffebaren helt själv i 2,5 veckor, känner mig vuxen och cool osv. Tar på mig jobbpass 8 + 5 och fredag har aldrig varit mer välkommet. Läser game of thrones varje kväll på grund av att det internet vi tattar av inte fungerar fullständigt. Och idag solade vi vid en sjö.

En liten update där ja. Nu ska jag läsa lite och sen bär det av till kollektivet på Jacobs Aalls gate för förfest! Önskar alla en härlig lördag! Mjao mjao pöss

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela